Suzbijanje korova u povrću zahtijeva veliku pozornost uzgajivača.
Povrće se najčešće uzgaja uz veći međuredni razmak, a sporo nicanje i mala pokrovnost uzgajanih biljaka u prvim fazama razvoja omogućuju nesmetan rast i masovnu pojavu korova.
Suzbijanje korova u povrću moguće je obaviti mehaničkim i kemijskim putem.
Pri primjeni herbicida potrebno je voditi računa o dužini vegetacije, intenzitetu navodnjavanja te sadržaju organske tvari u tlu.
Izbor herbicida, količina, vrijeme i način pripreme ovise o vrsti povrća koja se uzgaja te florističkom sastavu korovne zajednice koja se nalazi na oranici.
Slak
Pirika
Jednogodišnja vlasnjača
Grimizna mrtva kopriva
Loboda
Registrirane djelatne tvari dozvoljene za suzbijanje korova mrkve: aklonifen, cikloksidim, glifosat, klomazon, metribuzin, pendimetalin, propakizafop