Sistemični fungicid preventivnog i kurativnog djelovanja.
Oblik formulacije: koncentrat za otopinu (SL).

PHYTO SARCAN je namijenjen za suzbijanje bolesti:

vinova loza

*vinove loze (stolne i vinske sorte)

plamenjače u količini od 150 – 250 ml / 100 L vode (maksimalno 2,5 L / ha uz utrošak 1000 L vode). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od porasta mladica do omekšavanja bobica (BBCH 20-85).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone. Minimalni vremenski razmak između primjena iznosi 10 dana, uz utrošak vode 500 – 1000 L / ha.

krumpir

krumpira

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijenog drugog lista na glavnoj stabljici do stadija kada je završeno formiranje pokožice (BBCH 12-49).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

zelena salata

salate (na otvorenom)

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijena dva lista do potpuno razvijenih glavica (BBCH 12-49).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

rajčice i paprike (u zaštićenom prostoru)

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijenog drugog lista do pune zriobe plodova (BBCH 12-89).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

masline

masline (stolne sorte, za proizvodnju ulja)

paunovo oko u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 800 – 1000 L / ha). Primjenjuje se jedanput tijekom zime i dva puta u proljeće, od stadija odvajanja prvih listova (BBCH 11) do bojanja plodova (BBCH 81).
— Dozvoljene su najviše tri primjene s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

kupina

kupine, maline, borovnice, ribiza, ogrozda

truleži korijena i korijenovog vrata u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od završetka rasta lista do završetka cvatnje (BBCH 33-69).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

ananasa

truleži korijena i korijenovog vrata. Primjenjuje se:
– prvi puta prije sadnje (BBCH 00) – namakanjem sadnica u količini 150 ml / 100 L vode;
– mjesec dana kasnije (BBCH 05-10) folijarnim tretiranjem u količini 150 ml / 100 L vode (najviše 6 L / ha uz utrošak vode 3000 – 4000 L / ha) ili u kasnijim stadijima razvoja, od formiranih prvih listova (BBCH 10) do početka dozrijevanja plodova (BBCH 79) u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 6 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha).
— Dozvoljene su najviše dvije primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 20 dana između primjena.

jagoda

jagode (u zaštićenom prostoru)

truleži korijena i korijenovog vrata, crvene truleži korijena u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijena dva lista do pred berbu (BBCH 12-85).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

naranca limun

grejpa i naranče

gumoze i vlažne truleži plodova u količini od 150 – 250 ml / 100 L vode (maksimalno 2,5 L / ha uz utrošak 1000 L vode). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razdoblja završetka rasta mladica u proljeće do promjene boje plodova (BBCH 40-81).
— Dozvoljene su najviše dvije primjene tijekom vegetacijske sezone. Minimalni vremenski razmak između primjena iznosi 20 dana, uz utrošak vode 1000 – 3500 L / ha.

avokada

truleži korijena i korijenovog vrata, gumoze i vlažne truleži plodova u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 3,75 L / ha uz utrošak vode 500 – 1500 L / ha).
Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, u vrijeme cvatnje (BBCH 59-67) i dozrijevanja plodova (BBCH 71-85).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

kaki (japanske jabuke)

koncentrične pjegavosti u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od stadija kada su plodovi dosegli 50 % konačne veličine do zrelosti plodova (BBCH 76-89).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 15 dana između primjena.

PROŠIRENJA UPORABE NA MALE KULTURE I / ILI MALE NAMJENE:

zelena salata

matovilca, širokolisne endivije, vrtne grbice, barice, rikole, crvene gorušice, kultura s mladim listovima (uključujući vrste roda Brassica), špinata, krasuljice, vlasca, lišća celera, peršina, kadulje, ružmarina, timijana, osiljka, lovora, estragona, ostalih klica i izdanaka (sve na otvorenom)

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijena dva lista do potpuno razvijenih glavica (BBCH 12-49).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

patlidan

bamije i patlidžana (u zaštićenom prostoru)

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijenog drugog lista do pune zriobe plodova (BBCH 12-89).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

nara (šipka)

truleži korijena i korijenovog vrata, gumoze i vlažne truleži plodova u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 3,75 L / ha uz utrošak vode 500 – 1500 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, kasno proljeće i ljeto, od otvaranja čaške do opadanja latica (BBCH 59-67) te od početka rasta ploda do dozrijevanja plodova (BBCH 71-85).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 15 dana između primjena.

batata (na otvorenom)

plamenjače u količini 150 – 250 ml / 100 L vode (najviše 2,5 L / ha uz utrošak vode 300 – 1000 L / ha). Primjenjuje se u razdobljima kada postoje uvjeti za zarazu, od razvijenog drugog lista na glavnoj stabljici do stadija kada je završeno formiranje pokožice (BBCH 12-49).
— Dozvoljene su najviše tri primjene tijekom vegetacijske sezone s vremenskim razmakom od 10 dana između primjena.

KARENCA:

7 dana za jagodu (u zaštićenom prostoru), kupinu, malinu , borovnicu, ribizu, ogrozdu (sve na otvorenom)
15 dana za vinovu lozu (vinske i stolne sorte), krumpir, salatu (na otvorenom), rajčicu i papriku ( u zaštićenom prostoru), maslinu (stolne sorte, za proizvodnju ulja), grejp, naranču, avokado, kaki (japansku jabuku), matovilac, širokolisnu endiviju, vrtnu grbicu, baricu, rikolu, crvenu gorušicu, kulture s mladim listovima (uključujući vrste roda Brassica), špinat, krasuljicu, vlasac, lišće celera, peršin, kadulju, ružmarin, timijan, bosiljak, lovor, estragon, ostale klica i izdanaka (sve na otvorenom), bamiju i patlidžan (u zaštićenom prostoru), batat (na otvorenom)
30 dana za ananas
Dostupan u pakiranju od 1 L i 10 L.